Oj så gott! Kan tänka mig att kallrökt lax kan vara gott att varva med. Kan också tänka mig att göra det som förrätt och dela lasagneplattorna på hälften. Det är en ganska mäktig rätt, med lasagne, burrata och brynt smör... Men så himla gott!
Hittade receptet på instagram (länk under min bild ovan) och här nedan är min tolkning av receptet.
2 port
Färsk lasagne
1 burrata
ett knippe sparris
50 g smör
1/2 citron
pinjenötter
flingsalt, svartpeppar
Gör så här:
1.
Dela sparrisen i lagom bitar, stek i olja och krydda med flingsalt.
2.
Bryn smör i en kastrull tills det får fin färg och doftar nötigt. Ställ åt sidan.
3.
Rosta pinjenötter i torr panna och ställ åt sidan
4.
Koka färska lasagneplattor i 2 min.
5.
Varva lasagneplattor, sparris, burrata och brynt smör i några lager. Jag använde 2,5 platta per portion. Toppa med rostade pinjenötter.
Jag rev parmesan över, det stod inte i originalreceptet.
NJUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar