15.5.25

Zucchinipasta med burrata och citron

 




Supergod pasta! Mild och smakrik. Massa kärlek (aka smör)! Nyttigt för själen.


Pasta, jag valde linguini
75 g smör
2 tsk olivolja
2 klyftor vitlök, finhackad
1 zucchini
1 citron, zest och 1 msk citronsaft
75 g parmesanost, riven
2 burrata
olivolja
flingsalt, svartpeppar
färsk basilika


Gör så här:

1.

Koka pastan en minuter under tiden som är angiven på förpackningen. Se till att spara undan lite pastavatten för såsen.


2.

Värm upp en stekpanna med 1 msk smör och olivolja. Riv zucchinn på rivjärn (jag använder osthyvel) till tunna slantar. 

Stek zucchinin i omgångar i pannan i 3-4 minuter tills den har mjuknat och karamelliserats. Salta och peppra och lägg åt sidan. 


3.

I samma panna tillsätter du resten av smöret och bryner medan du vispar. När smöret fått en brun gyllene färg och doftar nötigt vet du att det är klart.


4.

Tillsätt vitlöken och stek i 30 sekunder. Ta bort från värmen och tillsätt citronsaften och rör om. Ta tillbaka pannan till värmen och låt koka upp. 


5.

Lägg över pastan i såsen, riven parmesan, citronskal och zucchinin och rör om tills pastan suger upp såsen. Tillsätt eventuellt lite pastavatten ifall det behövs för rätt konsistens. 


6.

Servera med bitar av burrata, färsk basilika, olivolja, lite extra parmesan och svartpeppar. 



Bon appetito! 


Inga kommentarer: