26.12.23

Pepparkakscookies

 




24 st


120 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 stort ägg
2 msk mjölk
2 msk pepparkakskrydda
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker


Gör så här:


1.

Klä två plåtar med bakplåtspapper.


2.

Vispa smör och strösocker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt ägg och vispa ihop.


3.

Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg, med slickepott eller händerna.


4.

Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 minuter.


5.

Ta ut degen och sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.


6.

Dela degen i 24 jämnstora delar och rulla varje bit till en boll.


7.

Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker. Var generös med florsockret.


8.

Placera 12 kakor på varje plåt och grädda en plåt i tagit, mitt i taget i ca 10-11 minuter.


9.

Tag ut och låt svalna en aning innan du flyttar kakorna från plåten. 






Inga kommentarer: