Supersmarriga knastriga bullar.
8 bullar
350 g vetemjöl
150 g rågsikt
270 g vatten
4 g torrjäst (eller 12 g färsk jäst)
10 g salt
Gör så här:
1.
Blanda mjöl, rågsikt, jäst och salt och tillsist vattnet.
2.
Blanda till en ganska kletig deg. Täck degenskålen och låt vila 15 min.
3.
Vänd degen ett par gånger (kolla filmen i länken ovan så ser du vad som menas med att vända degen). Täck igen och låt nu skålen stå i kylskåpet under natten.
4.
Värm ugnen med bakplåt till 250 grader.
5.
Häll ut degen på ett väl mjölat bord. Dela degen i åtta delar. Täck gärna med en fröblandning.
6.
Placera bullarna på plåten och spruta vatten över bullarna. Baka i 12 minuter. Sänk sedan värmen till 230 grader och låt bullarna stå kvar i ugen tills de fått fin färg.
7.
Låt bullarna vila ca 30 minuter när de kommit ut ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar