ca 16 st
125 g smör
1,5 dl brun farin eller rörsocker
0,5 dl socker
1 krm salt
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
150 g vita chokladchips, chokladpellets eller hackad vit choklad
75 g torkade tranbär
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
2.
Se till att smöret är rumsvarmt. Mikra det försiktigt eller tärna och rör smöret mjukt.
3.
Vispa socker och smör någon minut.
4.
Hacka den vita chokladen i bitar eller använd chokladpellets.
5.
Lägg choklad, tranbär, mjöl, havregryn, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och blanda runt.
6.
Blanda i smör- och sockerblandningen samt ägget. Rör hastigt ihop till en kakdeg.
7.
Dela förslagsvis degen till 16 bitar och rulla sedan till bollar.
8.
Lägg degbollarna på en bakplåt med bakplåtspapper och platta till med en gaffel Du kan platta ut dem tunnare runt 7-8 cm diameter för knaprigare kakor eller låa dem vara lite tjockare runt 5-6 cm diameter för lite segare kakor.
9.
Baka kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.
10.
Låt dina cookies svalna och förvar sedan lufttätt. Kan även frysas in, men inte i den här familjen. De försvann fortare än kvickt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar