15 pepparkakor
25 g smält smör
Fyllningen:
300 g färskost
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim 56 g
Toppa med:
1 dl dulce de leche karamelliserad mjölk
lingon
Jag råkade köpa fel sorts karemelliserad mjölk så det fick bli utan kolatopping. Skippade även lingonen. Men som jag njöt av den! Smakade snarlikt mitt absoluta julbak, nämligen den HÄR.
Gör så här:
1.
Krossa pepparkakorna i en matberedare eller med en kavel. Blanda med smält smör och fördela kexen i fyra glas. Ställ in i kylen.
2.
Vispa färskost med vaniljsocker tills den blir fin och fluffig. Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt. Vispa grädden i en separat skl och vänd ner det i fyllningen. Blanda ner hackad daim. Häll ner fyllningen i glasen.
3.
Lägg dulce de lechen i en skål och mikra i ca 30 sekunder. Rör runt och låt det svalna. Häll över cheesecaken och låt svalna i kylen i en liten stund till. Cheesecake går att servera med en gång, men är ännu godare efter någon timme i kylen. Eller efter ett dygn i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar