Inspirerat av ett Hello Fresh-recept.
4 port
300 g basmatiris
50 ml sojasås
60 g cashewnötter
1 påse färsk koriander
400 ml kokosmjölk
150 g yoghurt
4 st tomater
8 g grönsaksbuljong
40 g gul currypasta
1 st ingefära
4 st vitlöksklyftor
2 st morötter
2 g chiliflakes
2 st gula lökar
2 pkt gröna linser
6 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
Gör så här:
1.
Koka upp en medelstor kastrull med 6 dl vatten.
Rör i ris, 1 tsk salt och grönsaksbuljong, sänk till låg värrme och sjud under lock i 10 min.
2.
Ta av från värmen och låt vila under locka i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
3.
Finhacka lök och vitlök.
4.
Riv morot och ingefära
5.
Grovhacka tomat.
6.
Skölj linserna under kallt vatten.
7.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
8.
Fräs lök, morot och tomat i 3-4 min.
9.
Tillsätt ingefära, vitlök och currypasta. Fräs i 1 min.
10.
Tillsätt linser, kokosmjölk och sojasås. Sjud tills såsen tjocknat något, 4-5 min.
11.
Grovhacka koriander och cashewnötter medan curryn sjuder.
12.
Fördela ris mellan era tallrika och skeda över lins- och kokoscurry.
Toppa med koriander, cashewnötter och en klick yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar