12.2.23

Pulled chicken

 




6 kycklingfiléer
1 grön paprika
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 chili
salt, peppar och paprikapulver efter smak
smör/rapsolja till stekning

Sås:
Barbecuesås Sweet Baby Ray´s 510 g
2 msk kycklingfond
1 lime saften
1 msk honung

Tillbehör:
3 dl turkisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
skalet av 1 lime
1 tsk limesaft
salt

Färsk koriander


Gör så här:


1.

Hacka lök, paprika och skiva vitlök tunt. 


2.

Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Stek i en het panna på båda sidor. Behöver inte vara genomstekt, bara få yta. Tillsätt grönsaker och stek i några minuter tillsammans med kycklingen.


3.

Häll ner barbecuesåsen. Använd samma flaska och fyll den med vatten. Häll ner vattnet i pannan. Tillsätt fond, lime och honung.

Låt puttra med lock på medelvärme i ca 1 timme. Rör om då och då.


4.

Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik. Dra isär köttet med två gafflar och blanda med såsen. 


5.

Blanda ihop alla ingredienserna till yoghurten. Servera kycklingen med pitabröd, vitlöksyoghurt och färsk koriander.



Inga kommentarer: