1.1.23

Smörgåsbakelse med lax, räkor och ostbågar

 




Jag använde inte all "röra" och tyckte ändå det blev lite väl kladdigt. Nästa gång gör jag bara hälften så mycket röra. Jag gillar inte alls ostbågar men det funkade jättebra här. Smakade inte alls ostbåge, bara gav lite sting och crunch. 



4 port.


12 skivor formfranska
500 g räkor med skal
100 g tärnad kallrökt lax
2 dl lätt creme fraiche
200 naturell färskost
1/2 msk hackad dill

Kantgarnering:
65 g ostbågar

Garnering:
dill
salladsblad
räkor


Gör så här:

1.

Tryck ut 12 rundlar av brödet med hjälp av ett glas eller en utskickare.


2.

Skala räkorna. Hacka hälften och spara resten till garnering. Tärna laxen fint. Lägg undan lite till garnering.


3.

Vispa creme fraiche och färskost fast med elvisp. Spara något mer än hälften att bre runt bakelserna. Blanda resten med de hackade räkorna, laxen och dillen.


4.

Bred fyllningen på åtta rundlar som läggs ihop två och två med fyllningen uppåt. Avsluta på toppen med en rundel utan fyllning.


5.

Bred resten av den vispade krämen ovanpå och på kanterna så att bakelsen täcks helt.


6.

Lägg ostbågarna i en plastpåse och krossa dem till smulor med hjälp av t ex en kavel. Lägg smulorna på ett fat och täck kanterna på bakelserna med det.


7.

Garnera med sallad, räkor, lax och ev tomat, gurka, dillvippa. 



Inga kommentarer: