4 port.
Lasagneplattor
4 kycklingfiléer
1 gul lök
4 klyftor vitlök
2 stora matskedar tomatpuré
2-3 msk vodka
1 dl vitt vin eller 2 msk vitvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 krm chiliflakes
Ev färsk timjan
3 dl vatten
4 dl grädde
2 msk creme fraiche
färsk bladpersilja
salt, peppar
2 dl riven ost
1/2-1 pkt fetaost
Gör så här:
1.
Skär kycklingen i små bitaR. Stek i rapsolja en stund och ha sen i finhackad lök och vitlök. På med tomatpuré och stek en stund till. Häll i vodka, kryddor och vinäger eller vin. Häll i vatten och låt det koka ihop tills kycklingen är möra ca 20-30 minuter under lock.
2.
Av med locket och reducera bort lite vätska och sen i med grädde och creme fraiche på slutet. Låt det koka ihop ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar. I med ost och färsk bladpersilja på slutet.
3.
Varva lasagneplattor, sås och fetaost. Avsluta med massa ost på toppen. Tillaga i ugn ca 30 minuter på 225 grader.
4.
Låt vila minst 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar