Jag var snabb och läste inte hela receptet så jag vispade smeten tillsammans med havregrynen. Det kommer jag göra fortsättningsvis för gott blev det. Supergott!
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt kaffe
8 dl havregryn
Dekoration:
pärlsocker eller kokosflingor
Gör så här:
1.
Vispa samman smör, strösocker, kakao, vaniljsocker till en chokladig smet.
2.
Tillsätt havregrynen och blanda väl och låt stå ca 30 minuter i kylen så går det lättare att rulla.
3.
Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker eller kokosflingor. Jag gjorde 16 bollar, originalreceptet föreslår 7 st. De hade blivit galet stora. 16 st alldeles perfekt Delicatobollsstorlek!
4.
Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite till.
Försvinnande goda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar