10.10.21

Torsk i foliepaket

 



4 port. 



4 portionsbitar torsk a 120 g styck
2 msk smör
2 krm salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 klyfta vitlök
2 krm chiliflakes eller ca 2 msk hackad röd chili
4 msk hackad persilja
4 msk hackad gräslök
2 morötter
300 g färsk spenat
2 msk olivolja
8 coctailtomater
2,5 dl grädde eller creme fraiche
4 msk vitt vin
4 ark folie, ca 30 x 40 cm

Tillbehör:
kokt potatis, kokt ris eller tagiatelle


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på ca 225 grader


2.

Börja koka potatis eller annat tillbehör som ris eller koka upp vatten till pasta.


3.

Klipp ut och lägg arken med folie bredvid varandra.


4.

Gnid in smör i mitten av arken.


5.

Lägg en bit torsk på varje ark.


6.

Fördela salt, peppar, pressad vitlök, chili, hackad persilja och hackad gräslök på torsken.


7.

Skala, dela och strimla morötterna och fördela över fisken.


8.

Skölj och fräs spenaten i en stekpanna med lite olivolja.


9.

Skölj och dela tomaterna och lägg runt torsken.


10.

Fördela spenaten runt och över torsken.


11.

Vik upp över och under kanterna på foliet. Vik sedan upp hörnorna så att vätska ej kan rinna ut.


12.

Häll på och fördela grädda eller klicka i creme fraiche samt vitt vin i foliepaketen.


13.

Vik upp och ihop ändarna. Vik ihop foliekanterna längs med toppen.


14.

Grilla eller ugnsbaka foliepaketen i ca 15 minuter.


15.

Servera foliepaketen med önskat tillbehör som ex. kokt potatis, ris eller pasta.


16.

Var försiktig när du viker upp folien så du ej bränner dig. Torsken kan ätas direkt ur folien eller så kan innehållet hällas ut på tallriken. 





Mina paket strax innan de åkte in i ugnen.



Inga kommentarer: