23.3.21

Pasta cacio e pepe



Pasta med en massa svartpeppar och parmesanost. Och vatten. Hur kan det bli gott? Ingen aning, gissar kemi, eller magi, för gott blir det. Riktigt gott. 


Jag skulle tipsa om att ta lite mindre mängd vatten och öka på, för min sås blev lite för vattnig första gången jag lagade den.


Läs gärna det här och bestäm dig för vilket av recepten du vill använda.




350 g spagetti
1 msk svartpeppar, mortlad
3 msk olivolja
3 dl pastavatten
2 dl pecorino eller parmesan


Gör så här:


1.

Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.


2.

Mortla under tiden svartpepparn, alternativt mal i pepparkvarn.


3.

Fräs pepparna i en stor panna med olivolja i 1 minut.


4.

Tillsätt 2 dl av pastavattnet, ta bort från värmen och vispa i 1,5 dl av osten så att det blir en krämig sås. 


5.

Lägg i den nykokta spagettin, späd med ytterligare pastavatten, blanda.


6.

Toppa med extra ost och servera genast!



Inga kommentarer: