23.3.21

Naanbröd grundrecept




Farligt goda!



1 tsk torrjäst
0,5 tsk strösocker
2 msk vatten
250 g vetemjöl
0,75 g salt
1 dl naturell yoghurt
1 msk matolja, neutral smak
0,75 g mellanmjölk
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
1 msk rapsolja



Gör så här:


1.

Blanda torrjäst och socker i en skål. Tillsätt 45 grader varmt vatten och rör om. Låt stå i 10 min.


2.

Blanda vetemjöl och salt i en större skål. Tillsätt jästblandningen, yoghurt, olja och varm mjölk. Blanda samman till en deg. Knåda degen i ca 5 min.


3.

Gnid in en ren skål med lite olja och lägg ner degen. Plasta och låt degen vila i rumstemperatur i ca 1 tim.


4.

Finhacka vitlök och koriander.


5.

Dela degen i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll. Kavla ut varje boll till ett tunt bröd. Strö över lite vitlök och koriander och gnid in försiktigt i bröden.


6.

Stek bröden i lite olja i en het panna ca  2 min med vitlöks- och koriandersidan upp. Vänd och stek andra sidan i ca 1 min.


7.

Lägg över bröden på ett fat och pensla med lite smör. Servera på direkten!





Inga kommentarer: