23.3.21

Klassisk köttfärssås






400 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
2 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja
3 msk tomatpuré
1 dl rött vin (eller vatten)
400 g krossade tomater
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk torkad timjan
1 lagerblad
1 tsk salt
peppar

Kokt pasta, till servering


Gör så här:


1.

Finhacka kök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.


2.

Finhacka vitlöksklyftorna. Låt fräsa med de andra grönsakerna i någon minut.


3.

Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. 


4.

Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.


5.

I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid. 



Supergott! Jag väljer vin istället för vatten och låter det koka nästan en timme. 



Inga kommentarer: