150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker + 1 msk strösocker
3 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
250 g krusbär
Toscatäcke:
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån (50 g)
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt.
3.
Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet.
4.
Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet Rör ner skalet i smeten.
5.
Häll smeten i en smord form med löstagbard kant, ca 24 cm i diameter.
6.
Blanda krusbärenmed 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten.
7.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
8.
Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.
9.
Blanda i mandeln.
10.
Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna.
Servera ljummen kaka med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar