7.8.20

Tigerkladdkaka





I originalreceptet beskrivs kakan som magisk och det var ett understatement. Den är inte magisk, den är himmelsk! Lagom kladdig och lagom seg. Som en tigersockerkaka skulle få barn med en kladdkaka. Saftig, lagom kladdig och seg. Lite vaniljglass till detta och du är i himmelriket!



200 g smör
4 ägg
4,5 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 180 grader. 


2.

Klä botten på en springform med bakplåtspapper.


3.

Smält smöret och pensla bakformens kanter med lite av det smälta smöret.


4.

Vispa ihop socker och ägg. Blanda i smöret, vetemjölet och salt. 


5.

Blanda ihop smeten smidig och blank och häll över hälften till en annan bunke. Smaksätt halva smeten med vaniljsocker och den andra med kakao. 


6.

Klicka ut smeten omvartannat, vanilj/kakao, i bakformen med en stor sked. 


7.

Grädda i ugnen ca 35 minuter.


Låt svalna.





Inga kommentarer: