6.8.20

Fransk potatissallad





Ojojoj, så gott! Nu hade jag varken solrosfrön, oliver eller kapris hemma, så det skippade jag. I gengäld hade jag marinerade kronärtskockor som fick åka ner i salladen. 



8 - 10 personer



Potatissallad:


1 kg fast potatis
1 röd paprik
1 rödlök
1 dl solrosfrön
70 g ruccola
10 bitar soltorkade tomater
3 msk kapris
1 burk kalamataoliver


Vinägrett:

2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 msk senap
1 tsk sambal oelek
2 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, oregano, timjan



Gör så här:


1.

Skrubba potatisen noga. Koka den hel i saltat vatten tills den blivit mjuk (ca 15-20 minuter). Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Ställ åt sidan ett par minuter och tärna sedan potatisen.


2.

Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och ha ner en skivad paprika, rödlök och solrosfrön. Stek tills löken mjuknat och ha sedan ner allt i en skål.


3.

Blanda ner ruccola, tärnad potatis, strimlade soltorkade tomater, kapris samt oliver i skålen.


4.

Pressa vitlök och blanda ihop med olivolja, senap, sambal oelek, vinäger och kryddor. Kör vinägretten i micron en halv minut och ringla sedan över salladen. 



Inga kommentarer: