Originalreceptet tipsar om att servera kakan ljummen med vaniljsås. Jag tyckte den var ännu godare kylskåpskall - utan vaniljsås - dagen efter. Men det ena utesluter inte det andra. Gott var det!
Jag blandade vinbär och blåbär och det var suuuupergott!
6 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk bakpulver
225 g rumsvarmt smör
2 ägg
4-5 dl röda vinbär
2 ägg
100 g grovhackad vit choklad
Strössel:
3 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Blanda de torra ingredienserna till kakan. Arbeta ner smöret i de torra ingredienserna.
3.
Tillsätt ett ägg i taget och rör om väl.
4.
Bred ut smeten i en långpanna (25 x 35 cm) med bakplåtspapper i.
5.
Häll ut vinbären jämnt över kakan. Strössla den vita chokladen över bären.
6.
Blanda alla ingredienser till strösslet och strössla blandningen över kakan.
7.
Grädda ca 20 min.
Låt kakan svalna.
2 kommentarer:
Ska det vara 2 eller 4 ägg till denna vinbärs/ blåbärs kaka ??? Det står 2ägg på två ställen ?🤔hälsn. Marie
2 eller 4 ägg?? Står 2ägg på två ställen ??
Skicka en kommentar