2.7.20

Pasta med sting


(bild- och receptkälla mittkok.expressen.se)



En av mina favoritpastarätter. Sååå gott! 



2 port. 


200 g pasta
1 st röd chili
3 st vitlöksklyftor
1 bladpersilja till servering
0,5 dl olivolja
flingsalt, svartpeppar
1 dl riven peccorinoost eller parmesanost



Gör så här:


1.

Börja med att koka upp pastavattnet.


2.

Hacka chilin och vitlöken fint.


3.

Salta pastvattnet och häll i pastan.


4.

Hetta upp en kastrull med olivoljan.


5.

Häll i vitlöken och chilin. Fräs utan att ta färg tills pastan är al dente.


6.

Häll i den färdiga pastan i kastrullen, tillsätt osten och låt allt blandas i 1 min.


7.

Smaka av med salt och peppar.


8.

Toppa med persilja och parmesan. 



Inga kommentarer: