Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
2 mozzarellaostar (a 125 g)
4 msk färdig pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini
Gör så här:
1.
Arbeta samman vetemjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll.
2.
Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt i ca 30 minuter.
3.
Sätt ugnen på 225 grader.
4.
Tryck ut eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga pajskalet med en gaffel.
5.
Förgrädda pajskalet i ugnens mitt ca 10 minuter.
6.
Fyllning:
Skär mozzarellan i tunna skivor och fördela i det förgräddade pajskalet. Bre ut peston över mozzarellan.
7.
Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över.
8.
Hyvla tunna skivor zucchini med osthyvel. Garnera pajen med skivorna i valfritt mönster.
9-
Grädda i ugnens mitt ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
Servera med sallad:
10-12 körsbärstomater
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Skär tomaterna i fjärdedelar eller halvor. Blanda samman tomaterna med basilika, olja och vinäger. Toppa pajen med detta vid servering.
Supergott! Jag slängde även ner lite hackade soltorkade tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar