21.4.20

Zucchinipaj med pesto





Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten


Fyllning:

2 mozzarellaostar (a 125 g)
4 msk färdig pesto
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 medelstor zucchini



Gör så här:


1.

Arbeta samman vetemjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll.


2.

Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt i ca 30 minuter.


3.

Sätt ugnen på 225 grader.


4.

Tryck ut eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga pajskalet med en gaffel.


5.

Förgrädda pajskalet i ugnens mitt ca 10 minuter.


6.

Fyllning: 
Skär mozzarellan i tunna skivor och fördela i det förgräddade pajskalet. Bre ut peston över mozzarellan.


7.

Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över.


8.

Hyvla tunna skivor zucchini med osthyvel. Garnera pajen med skivorna i valfritt mönster.


9-

Grädda i ugnens mitt ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin. 



Servera med sallad:


10-12 körsbärstomater
1/2 kruka finhackad basilika
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger


Skär tomaterna i fjärdedelar eller halvor. Blanda samman tomaterna med basilika, olja och vinäger. Toppa pajen med detta vid servering.




Supergott! Jag slängde även ner lite hackade soltorkade tomater. 




Inga kommentarer: