20.4.20

Krossad vitlökspotatis





Potatis (valfritt antal och sort)
rapsolja, olivolja eller smält smör
ca 2 vitlöksklyftor
flingsalt
ev. färska kryddor



Gör så här:


1. 

Koka potatisen med skal (tvätta först) i saltat vatten ca 12 min. Sätt ugnen på 230 grader.


2.

Häll bort vattnet. Lägg potatisarna på en ugnsplåt.


3.

Krossa potatisarna med en stekspade, grillspade eller dylikt. Tryck försiktigt så de inte går sönder helt, de ska falla isär, men ändå hålla ihop.


4.

Blanda oljan eller det smälta smöret med pressad vitlök. Pensla potatisarna med oljan och strö över salt. Strö gärna över färska kryddor.


5.

Grädda potatisarna mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills de fått en lagom gyllenbrun färg.


Njut! 


Oj, så gott! Jag hade inga färska kryddor, så jag tog torkad dragon. Och oj, så gott det blev! 






Inga kommentarer: