13.4.20

Sill med gin, enbär och gurka


(bild- och receptkälla: ica.se)



En ny sillfavorit! Sååå god!


Även om vi är glada för både sill och gin så nöjde jag mig med att halvera receptet. Man vill ju gärna orka äta lite andra sorters sill också...



1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
 2 1/2 dl vatten
2 lagerblad
2 msk mortlade enbär
10 svartpepparkorn
1/2 dl gin
1 liten rödlök
1 liten citron
1/2 gurka
2 förpackningar 5-minuterssill


Gör så här:


1.

Koka upp ättika. socker, vatten, lagerblad, enbär och svartpeppar i en kastrull. Låt svalna och rör ner gin.


2.

Skala och skiva löken tunt. 


3.

Tvätta citronen noga. Skiva citron och gurka tunt. 


4.

Häll av och skär sillen i bitar.


5.

Varva sill, lök, citron och gurka i en väl rengjord burk.


6.

Häll på den kalla lagen och låt stå i kylen minst 1 dygn före servering. 



Inga kommentarer: