(inspirerande receptkälla alltommat.se)
4 port.
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 tsk råsocker strö eller strösocker
1 förpackning krossade tomater
1 kruka basilika
1 tsk vit balsamvinäger
1 1/2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk flytande kalvfond
Tillbehör:
Mozzarella eller Burrata
Körsbärstomater i halvor
Gör så här:
1.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 minuter. Krydda med vinäger, kalvfond, salt och peppar.
2.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål eller stort fat. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarella/burrata och toppa med resten av basilikabladen. Strö över körsbärstomater.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar