15.2.20

Lättgjord kaka från Hagaberg




10-12 bitar


Kakan blir saftig och tät, men ganska låg.



100 g smör eller margarin eller 1 dl flytande margarin
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg


Garnering:
1/2 tsk kanel
1/2 dl sötmandel



Gör så här:


1.

Värm ugnen till 175 grader. Smält det fasta fettet. Smörj och bröa en rund form, 20-22 cm i diameter. Hacka mandeln.


2.

Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg och fett. Rör ihop till en smet. Häll smeten i formen. Strö över kanel och hackad mandel.


3.

Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.


4.

Låt kakan svalna innan den stjälps upp.



Inga kommentarer: