7.2.20

Mexikansk lasagne




4 port. 


Nötfärs 400 g
salt 1 tsk
chilipulver 1 tsk
spiskummin 1/2 tsk
paprikapulver 1 tsk
oregano 2 tsk
svartpeppar 2 krm
morot 2 st
lök 1 st
tomater, krossade, 2 förpackningar
grönsaksbuljongtärning 1 st
socker 1 tsk
balsamvinäger 3 msk
lasagneplattor färska 250 g
ost riven 2 dl 


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Bryn färs i oljan och krydda med salt, chili, spiskummin, paprikapulver, oregano och svartpeppar. Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.


3.

Koka upp krossade tomater med buljongtärning och krydda med salt, socker, svartpeppar och vinäger.


4.

Varva tomatsås, färsröra och lasagneplattor i en ugnsfast form, börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost och gratinera i ca 25 min. Servera med sallad. 


Inga kommentarer: