(bild- och receptkälla alltommat.se)
Italien på en tallrik!
4 port.
400 g pasta, t ex penne
350 svamp, blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
150 g riven ost
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 1/2 dl mellangrädde
1 tsk tryffelolja, vit
persilja, strimlad
Gör så här:
1.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2.
Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.
3.
Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.
4.
Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.
5.
Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt.
6.
Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar