16.2.20

Krämig pasta med svamp och tryffelolja


(bild- och receptkälla alltommat.se)



Italien på en tallrik! 


4 port. 


400 g pasta, t ex penne
350 svamp, blandad, t ex trattkantareller, skogschampinjoner, portabello
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
150 g riven ost
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 1/2 dl mellangrädde
1 tsk tryffelolja, vit
persilja, strimlad


Gör så här:


1.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.


2.

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv osten.


3.

Stek svampen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt och peppar.


4.

Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.


5.

Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen. Tillsätt osten och rör runt ordentligt. 


6.

Servera i djupa tallrikar med persilja och rikligt med peppar. 





Mums! 



Inga kommentarer: