1.1.20

Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt


(bild- och receptkälla ellematovin.se)



6-8 personer


150 g vit choklad
1 lime, skal och saft
3 dl vispgrädde


Dekoration:

6-8 passionsfrukter
1 lime, zest


Gör så här:


1.

Smält chokladen över varmt vattenbad eller i mikron. Skrubba limen, och riv av skalet och pressa ur saften. 


2.

Vispa grädden och vänd ner limeskalet, smaka av med saften.


3.

Vänd först ner 1 dl av grädden i den smälta chokladen och sedan resten, lite i taget. 


4.

Fördela moussen i fina små glas och låt stå i kylen i minst 1 timme. 


5.

Före servering, gröp ur en passionsfrukthalva över varje portion, strö över limezest och toppa med ytterligare en passionsfrukthalva. 






Inga kommentarer: