1 limpa
3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 1/2 tsk mald kardemumma
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 dl porter (mörkt öl)
2 dl filmjölk
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 180 garder. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, porter och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig smet. Om du vill kan du blanda i russin.
2.
Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
3.
Grädda brödet längst ner i ugnen i 55-60 minuter. Låt det svalna i formen.
Såååå gott. Helst alldeles nygräddat med ost på.
(receptkälla lindasbakskola.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar