30.12.19

Vörtbröd





1 limpa



3 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1 1/2 tsk mald kardemumma
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl mörk sirap
2 dl porter (mörkt öl)
2 dl filmjölk


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 180 garder. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, porter och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig smet. Om du vill kan du blanda i russin.


2.

Sleva upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.


3.

Grädda brödet längst ner i ugnen i 55-60 minuter. Låt det svalna i formen. 






Såååå gott. Helst alldeles nygräddat med ost på. 



(receptkälla lindasbakskola.se)



Inga kommentarer: