23.1.20

Indisk soppa med spenat och linser


(bild- och receptkälla hemkop.se)


4 port.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk matolja
1 msk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
1 påse bladspenat


Gör så här:


1.

Hacka lök och vitlök, slanta morötterna. Bryn i olja på svag värme.

2.

Tillsätt garam masala, gurkmeja, spiskummin och chiliflakes och fräs någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärnignar och kokosmjölk.

3.

Skölj linserna, lägg i soppan och låt koka 5-8 min. 

4.

Smaka av med ev mer kryddor. Vänd ner spenaten strax innan servering.


Servera med gott bröd. 


Oj oj oj, det här var starkt, men supergott! Nästa gång kommer jag antingen halvera mängden vatten eller dubbla mängden linser och morötter. Soppan blev lite tunn. Men som sagt, supergod! Stark och indisk. 



Inga kommentarer: