Ett Leilarecept. Klimatsmart för att du istället för att slänga övermogna, prickiga bananer, bakar en kaka av dem. Barnen gillar absolut inte brunprickiga och övermogna bananer som frukt, men i kakväg gick det ner.
150 g smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
75 g valnötter eller pekannötter
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Vispa smör, strösocker och florsocker vitt och krämigt.
3.
Mixa bananerna till en puré och rör ner i smeten, tillsätt äggen. (Jag mixade tre bananer och sparade en till dekoration. Det står inte i Leilas originalrecept).
4.
Blanda de torra ingredienserna med hela nötter (spara några att strö över) och vänd försiktigt ner blandningen i banansmeten.
5.
Fyll en smored och bröad avlång kakform med smet och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar