(receptkälla allers39/19)
4 port.
4 port. pasta
1 pkt bacon
2 kycklingfiléer*
15 cm purjolök
150 g champinjoner
3 dl vispgrädde (jag väljer matlagningsgrädde)
100 g ädelost
2 nävar ruccola
salt, peppar
Gör så här:
1.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2.
Skiva baconet, ca 3 cm stora bitar, och stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
3.
Dela kycklingen i mindre bitar och stek i fettet från baconet tills kycklingen fått fin färg runtom.
4.
Strimla purjolök och champinjoner och tillsätt i stekpannan, fräs till grönsakerna blivit mjuka och fått färg.
5.
Tillsätt grädden och smula ner ädelosten, låt sjuda ihop på låg värme ca 5 minuter.
6.
Vänd ner pasta, bacon och ruccola i pannan och smaka av med salt och peppar, men tänk på att både baconet och ädelosten är salt. Servera direkt!
* Nu brukar jag sällan följa ett recept slaviskt och framför allt inte mängderna. 2 kycklingfiléer är alldeles för lite för 4 personer. 4 filéer räknar jag med. Framför allt när det är så gott som det här är. För att göra det mer barnvänligt, väljer jag att blanda ner ädelosten tills det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar