(bild- och receptkälla citygross.se)
Jag är inte jätteglad för fläskkarré, men i denna formen kommer jag absolut laga det ofta. Supergott!
4 port.
800 g potatis
140 g bacon
1 st äpple
gräslök
500 g fläskkarré
2 tsk dragon
2 tsk dijonsenap
savoykål
tomat
Gör så här:
1.
Skala och tärna potatis. Koka mjukt i lätt saltat vatten.
2.
Strimla och stek bacon krispigt. Lägg på hushållspapper.
3.
Skiva och strimla karrén fint, stek i lite smör tills strimlorna fått fin färg. Smaksätt sen med dragon och senap. Smaka av med salt och peppar.
4.
Gör mos. Mosa/vispa samman potatis med smör och önskad mängd mjölk till en fluffig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner bacon och fint tärnat äpple*. Klipp över gräslök.
5.
Strimla savoykål fint, blanda med tärnad tomat. Servera!
Oj oj oj så gott! Jag valde dock att *blanda äpple och bacon i en skål och servera bredvid. Skippa inte savoykålen, det var gott crisp till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar