29.9.19

Potatismos med bacon, äpple och kryddiga karréstrimlor


(bild- och receptkälla citygross.se)



Jag är inte jätteglad för fläskkarré, men i denna formen kommer jag absolut laga det ofta. Supergott!



4 port.


800 g potatis
140 g bacon
1 st äpple
gräslök


500 g fläskkarré
2 tsk dragon
2 tsk dijonsenap

savoykål
tomat



Gör så här:


1.

Skala och tärna potatis. Koka mjukt i lätt saltat vatten.


2.

Strimla och stek bacon krispigt. Lägg på hushållspapper. 


3.

Skiva och strimla karrén fint, stek i lite smör tills strimlorna fått fin färg. Smaksätt sen med dragon och senap. Smaka av med salt och peppar.


4.

Gör mos. Mosa/vispa samman potatis med smör och önskad mängd mjölk till en fluffig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner bacon och fint tärnat äpple*. Klipp över gräslök.


5.

Strimla savoykål fint, blanda med tärnad tomat. Servera!



Oj oj oj så gott! Jag valde dock att *blanda äpple och bacon i en skål och servera bredvid. Skippa inte savoykålen, det var gott crisp till!



Inga kommentarer: