4.6.19

Svamplasagne


(bild- och receptkälla: alltommat.se)



2 port.

200 g lasagneplattor, färska
200 g skogschampinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning bechamelsås, färdig (5 dl)
25 g ost, lagrad



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.


2.

Fräs svamp, lök och vitlök i 1/2 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.


3.

Varva lasagneplattor, sås och champinjonfräs i en ugnssäker form, översta lagret ska vara sås. Spara ev lite av svampen till garnering.


4.

Riv osten och strö den över lasagnen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad.




Smarrigt! Smakade sååå italienskt! Milt och gott. Jag gjorde egen bechamelsås på mjöl, smör och mjölk. Hade dessutom zucchini hemma, så jag stekte halvcentimeterstjocka halvmånar av zucchini och blandade ner i svamp/lök-röran. 



Inga kommentarer: