4.6.19

Rabarbercheesecake i glas






Enkel och god portionsförpackad rabarbercheesecake! Förbered helst dagen före, extra god efter en natt i kylskåpet.



ca 400 g späd rabarber
0,75 dl socker
0,5 msk vatten
0,5 tsk kardemumma stött eller malen

Gör så här:


Hacka/skär rabarbern i mindre bitar, lägg alla ingredienser i en liten kastrull. Låt koka ihop (10-15 min) till en kompott och ställ åt sidan för att svalna.


Färskostkräm

1,5 dl vispgrädde
150 g philadelphiost neutral
0,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver


Gör så här:

Vispa grädden och tillsätt färskost, socker, vaniljpulver och vispa slätt.


8-10 digestivekex fint krossade
2 msk smält smör
en nypa salt


Gör så här:


Blanda krossade kex, smör och salt.


Lägg lite av de krossade kexen i botten på 4-6 st fina glas. Varva sedan rabarberkompott, färskostkräm och kexsmulor. Garnera gärna med lite citronmeliss och låt stå kallt tills det är dags att servera. Godast om du förbereder dagen före servering och serverar kylskåpskallt!



Inga kommentarer: