16.6.19

Varm pastasallad med kyckling


(bild- och receptkälla citygrossmatkasse)



4 port.


250 g pasta
0,5 förpackn soltorkade tomater i olja
250 g körsbärstomater
0,5 zucchini
600 g kycklingfiléer
2 tsk olivolja
2 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 tsk basilika
1 tsk oregano
salt, peppar



Gör så här:


1.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.


2.

Strimla de soltorkade tomaterna, halvera körsbärstomater och skiva zucchinin i tunna skivor. Skär kycklingen i bitar.


3.

Salta och peppra kycklingen, hetta upp oljan och stek till fin färg. Lägg i zucchinin och stek ett par minuter tillsammans med kycklingen.


4.

Tillsätt tomatpuré, smulea i buljongtärningen och lägg i soltorkade tomater och körsbärstomater. Tullsätt balsamvinäger, basilika och oregano. Låt puttra samman en stund. Smaka ev. av med mer kryddor, salt och peppar.


5.

Avsluta med att blanda ner pastana och servera.



Lika gott varmt som kallt. Perfekt utflyktsmat. 


(8 viktväktarsmartpoints/portion)



Inga kommentarer: