(bild- och receptkälla: citygrossmatkasse)
4 port.
600 g kycklingfilé
250 g äggnudlar
400 g vitkål
2 msk rapsolja alt. sesamolja
1 msk sesamfrön
salt
Marinad
2 msk japansk soja
2 msk farinsocker
1 st lime
0,5 tsk chili flakes
2 st vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
Gör så här:
1.
Blanda ihop en marinad på soja, farinsocker, limesaft, chili flakes, pressad vitlök och ingefära. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.
2.
Sätt ugnen på 200 grader.
3.
Lägg kycklingen på en ugnsplåt och grilla i ugnen ca 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen, täck med folie och grilla vidare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
4.
Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen.
5.
Skär vitkålen grovt och stek i olja på hög värme i en stekpanna några minuter. Lägg i sesamfröna mot slutet, salta efter stekning.
6.
Lägg upp kålen och kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan. Servera med äggnudlar.
(10 viktväktarsmartpoints per portion)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar