15.5.19

Thailändsk kyckling med wokad kål


(bild- och receptkälla: citygrossmatkasse)


4 port.


600 g kycklingfilé
250 g äggnudlar
400 g vitkål
2 msk rapsolja alt. sesamolja
1 msk sesamfrön
salt


Marinad

2 msk japansk soja
2 msk farinsocker
1 st lime
0,5 tsk chili flakes
2 st vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära



Gör så här:


1.

Blanda ihop en marinad på soja, farinsocker, limesaft, chili flakes, pressad vitlök och ingefära. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i marinaden. Låt marinera 30 minuter i rumstemperatur.


2.

Sätt ugnen på 200 grader.


3.

Lägg kycklingen på en ugnsplåt och grilla i ugnen ca 15 minuter. Häll överbliven marinad över kycklingen, täck med folie och grilla vidare i ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.


4.

Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen.


5.

Skär vitkålen grovt och stek i olja på hög värme i en stekpanna några minuter. Lägg i sesamfröna mot slutet, salta efter stekning.


6.

Lägg upp kålen och kycklingen och skeda över såsen från ugnspannan. Servera med äggnudlar.



(10 viktväktarsmartpoints per portion)



Inga kommentarer: