12.5.19

Bittes ananaspaj med creme fraiche


(bildkälla wikipedia)




Åhhhh så gott! Påminner lite om cheese cake, fast lite krämigare. Sååå gott! 



Pajskal

3 1/2 dl krossade digestivekex
1 dryg dl smält smör
1 msk strösocker


Fyllning

1 burk krossad ananas, varav 280 g fruktkött
1 rågad dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
5 dl creme fraiche



Gör så här:


1.

Låt ananasen rinna av i en sil minst 1 timme. Gör under tiden pajskalet och låt svalna på galler.


2.

Krossa kexen i matberedare eller i  plastpåse med kavel. Blanda med smör och socker till en smulig deg. Pressa med baksidan av en sked ut degen över formens botten och sidor.


3.

Grädda 5-8 minuter i 175 grader så skalet blir sprött och smaken lyfts fram. Låt formen svalna på galler innan du fyller den.


4.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ananas, socker, vanilj och creme fraiche. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 25 minuter. Låt formen svalna på gallret. Servera pajen riktigt kylskåpskall.




Inga kommentarer: