(bild- och receptkälla ica.se)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
2.
Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
3.
Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Tips på smaksättningar:
*
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
*
1 dl nötter eller mandel
*
1/2 g saffran och 1 msk socker
*
1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker
*
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
*
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
2.
Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna (se tips nedan) och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
3.
Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Tips på smaksättningar:
*
1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
*
1 dl nötter eller mandel
*
1/2 g saffran och 1 msk socker
*
1 tsk malen kanel och 2 tsk strösocker
*
1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker
*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar