4.5.19

Ugnsbakad aubergine i tomatsås


(bild- och receptkälla: citygrossmatkasse.se)



4 port.


1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
1 st aubergine
1 förpackning linser på konserv
40 g riven ost


Gör så här:


1.


Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Strimla löken och hacka vitlöken. Hetta upp hälften av oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök glansigt. Tillsätt krossade tomater, krydda med oregano, salt, socker och svartpeppar och låt det koka ca 15 minuter.


3.

Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en teflonpanna med resterande olja och rosta aubergineskivorna. Lägg över dem i en ugnsfast form.


4.

Rör ner avrunna linser i tomatsåsen och häll den över aubergineskivorna. Strö på riven ost. Sätt in i ugn ca 15 minuter.



"Om vegetarisk mat är så här välkryddad, äter jag gärna det oftare!" sa maken, som gav tummen upp för den här gratängen. 





Inga kommentarer: