(bild- och receptkälla: citygrossmatkasse.se)
4 port.
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
1 st aubergine
1 förpackning linser på konserv
40 g riven ost
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Strimla löken och hacka vitlöken. Hetta upp hälften av oljan i en kastrull. Fräs lök och vitlök glansigt. Tillsätt krossade tomater, krydda med oregano, salt, socker och svartpeppar och låt det koka ca 15 minuter.
3.
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Hetta upp en teflonpanna med resterande olja och rosta aubergineskivorna. Lägg över dem i en ugnsfast form.
4.
Rör ner avrunna linser i tomatsåsen och häll den över aubergineskivorna. Strö på riven ost. Sätt in i ugn ca 15 minuter.
"Om vegetarisk mat är så här välkryddad, äter jag gärna det oftare!" sa maken, som gav tummen upp för den här gratängen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar