(recept- och bildkälla: kungsornen.se)
Oj oj oj så gott! Älskar choklad och älskar valnötter. Och flingsaltet på toppen var pricken över i:et. Fast om du inte gillar salt på kakverk, kan nog skippa det och det blir också bra.
ca 12 bitar
100 g mörk choklad
100 g smör
100 g valnötter
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 del vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk flingsalt
Till garnering:
florsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.
3.
Hacka valnötterna grovt.
4.
Blanda ner valnötter, ägg, oskcer, mjöl och bakpulver i smör- och chokladblandningen och rör till en slät smet.
5.
Häll smeten i en ugnsfast form, ca 20 x 20 cm, eller i en avlång brödform 1 1/2 liter, täckt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
6.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills kakan fått fin färg och stannat, men ändå är kladdig i mitten. Skär i rutor och pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar