(receptkälla ica.se)
6 port.
500 g potatis
1 gul lök
2 msk olivolja
6 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 - 2 1/2 msk färsk timjan
färsk rosmarin
Gör så här:
1.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna något. Halvera potatisen och skär sedan i 1/2 - 1 cm tjocka skivor.
2.
Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjuk, utan att den tar färg, en stor stekpanna med olivolja. Tillsätt potatisen.
3.
Vispa ihop äggen med salt, peppar och timjan. Häll äggsmeten i pannan och rör om försiktigt med en gaffel så smeten fördelas jämnt.
4.
Stek på svag värme i ca 10 minuter. Stjälp upp tortillan på en tallrik och vänd tillbaka den i stekpannan.
5.
Stek i ca 5 minuter på den andra sidan.
6.
Ta ut och låt svalna. Skär upp i bitar och lägg upp på fat. Bryt av små kvistar rosmarin och stick i varje bit som dekoration. På bilden skippade jag rosmarin och klippte över persilja. Och så serverade jag till kallrökt lax. Supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar