Oj så god vegetarisk lasagne! Mild och krämig. Jag skippade örtsalt och oregano (för jag missade att det stod i receptet...) och kryddade med en buljongtärning och lite balsamvinäger. Och en liten nypa socker.
4-6 port.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar blekselleri
3 morötter
200 g krossade tomater
2,5 dl vatten
1 dl röda linser
2 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
6-8 lasagneplattor
200 g riven ost
örtsalt, oregano
Gör så här:
1.
Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka sellerin och skala och riv morötterna.
2.
Fräs alla grönsaker och löken på ganska svag värme i lite olja tills de mjuknar.
3.
Häll på tomatkrosset. Använd vattnet till att skölja ur tomatpaketet med, och tillsätt det tillsammansm med linserna. Krydda och låt grytan småputtra tills grönsakerna och linserna är mjuka (ca 10 min).
4.
Dra från värmen och rör ner creme fraichen. Smaka av och justera eventuellt kryddningen.
5.
Olja en ugnsfast from. Lägg lite gryta i botten och så ett lager lasagneplattor. Fortsätt varva lasagneplattor och gryta och ha gärna lite riven ost mellan lagren . Avsluta med gryta och riven ost på toppen.
6.
Gratinera i ugn på 225 graders värme i 25 minuter tills lasagnen blivit gyllenbrun och plattorna är mjuka. Servera med god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar