24.2.19

Ananas- och kokoskaka




2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl kallt vatten
1 burk krossad ananas i egen juice, ca 560 g

Glasyr:

2 msk smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj väl och bröa en form ca 24 cm i diam med löstagbar kant.

2.

Vispa ägg och socker väl tills det blir vitt och pösigt. 

3.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.

4.

Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 25 min. 

5.

Låt ananasen rinna av i en sil.

6.

Blanda alla ingredienser till glasyren och låt den sjuda upp men inte koka.

7.

Bred ananasen över kakan och till sist glasyren. Fortsätt gräddningen ca 15 minuter tills kokostäcket fått en fin ljus färg.




Inga kommentarer: