23.2.19

Focacciabröd


(bildkälla okänd)



1 pkt jäst
1 liter ljummet vatten
1 nypa salt
15 dl mjöl
1/2 dl olivolja

oliver, rosmarin, flingsalt



Gör så här:


1.

Ett paket jäst smulas i en liter ljummet vatten, tillsätt en nypa salt.


2.

Blanda degvätskan med femton dl mjöl.


3.

Häll i en halv deciliter olivolja. 
Konsistensen på degen ska vara lös!


4.

Jäs degen i trettio minuter.


5.

Placera halva degen på olivsmord plåt med kanter. Tryck ut med handen till ca tre cm tjocklek.


6.

Låt jäsa tjugo minuter på plåten.


7.

Slå över en halv dl olivolja. 
Peta ner oliver, strö över rosmarin och gärna flagat havssalt.


8.

Grädda 45 minuter i 175 grader.



Avnjutes utan smör. Olivoljan i brödet är smöret på mackan.




Inga kommentarer: