(bild och recept: citygrossmatkasse)
4 port.
tagiatelle
500 g laxfilé
1 röd paprika
0,5 purjolök
1 tsk curry
1 krm cayennepeppar
2 tsk flytande margarin
2 dl vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
1.5 msk tomatpuré
1 tsk dragon
1 tsk körvel
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
Gör så här:
1.
Ta bort skinnet från laxen och skär den i bitar.
2.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
3.
Tärna paprikan och strimla purjolöken. Fräs curry och cayennepeppar i margarin i en gryta. Lägg i paprikan och purjolöken, fräs på svag värme några minuter.
4.
Häll i matlagningsvin, smula över buljongtärning, blanda i tomatpuré, krydda med dragon och körvel. Slå sist i matlagningsgrädden. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
5.
Rör i fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme tills laxen är klar. Servera med pasta.
Såååå gott! Jag skippade körveln.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar