(bild och originalrecept från kronfågel.se)
4 port kokt ris
ca 400 g kycklingkött från färdiggrillad kyckling
3-4 ringar ringar ananas
1 färsk mango i bitar
1/2 finhackad röd pepparfrukt
1 pkt bacon
1 dl cashewnötter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 - 2 dl chilisås
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
1.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Knaperstek bacon i bitar.
Dela kycklingen i bitar.
2.
Lägg riset i botten på en smord ugnsfast form. Toppa med kyckling, ananas, mango, jordnötter och finhackad chili. Enligt originalreceptet ska man även lägga på baconet, men det sparade jag och spred över den färdiga gratängen. Jag hade ingen chili så jag blandade ner lite sambal oelek i såsen.
3.
Blanda grädde och chilisås. Här rev jag även ner en vitlöksklyfta.
4.
Häll blandningen över gratängen och grädda i 225 grader ca 25 minuter.
Servera med sallad och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar