(bild och recept: ica.se)
4 port.
2 scalottenlökar
500 g blomkål
100 g potatis
1/2 dl vitt vin
6 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
1 dl riven parmesanost
rapsolja
salt, peppar
Till servering:
1 tsk tryffelolja
Gör så här:
1.
Skala och skär löken i kvartar. Dela och skär blomkålen i små bitar. Skala och skär potatisen i cm-stora bitar.
2.
Fräs lök, blomkål och potatis i olja i 2 minuter. Tillsätt vinet och låt koka in i ca 1 minut. Häll i vatten, grädde och fond. Koka i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Rör då och då.
3.
Mixa soppan slät med stavmixer. Passera ev. genom en nätsil så blir den slät. Jag valde istället att inte mixa allt, gillar när det är lite bitar att tugga på.
4.
Tillsätt osten och rör tills den har smält. Smaka av med flingsalt och peppar.
Till servering:
Droppa över lite tryffelolja vid servering. Tänk på att tryffelsmaken lätt tar över, så var försiktig!
NJUUUUT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar