Nachobröd:
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten eller mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemummakärnor
1 nypa salt
8 dl vetemjöl
Mandelmassa:
200 gr skalad sötmandel
2,5 dl florsocker
1 äggvita
Gör så här:
Nachobröd:
1.
Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna - vetemjölet lite i taget. Arbeta degen smidig.
2.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
3.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakplåtspappersklädd plåt och rulla med kruskavel eller nagga med gaffel.
4.
Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen, ca 5-6 minuter.
5.
Tag ut och låt svalna lite innan du skär den i lagom stora trekanter. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och grädde.
Mandelmassa:
1.
Mixa mandeln fint i matberedare eller mandelkvarn. Tillsätt florsocker och äggvita och blanda samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massan blivit lite för kompakt. Den ska vara krämig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar