30.1.18

Nachosemlor






Nachobröd:

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten eller mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemummakärnor
1 nypa salt
8 dl vetemjöl


Mandelmassa:

200 gr skalad sötmandel
2,5 dl florsocker
1 äggvita


Gör så här:


Nachobröd:

1.

Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna - vetemjölet lite i taget. Arbeta degen smidig.


2.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.


3.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakplåtspappersklädd plåt och rulla med kruskavel eller nagga med gaffel.


4.

Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter och grädda sedan  i mitten av ugnen, ca 5-6 minuter.


5.

Tag ut och låt svalna lite innan du skär den i lagom stora trekanter. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och grädde.



Mandelmassa:


1.

Mixa mandeln fint i matberedare eller mandelkvarn. Tillsätt florsocker och äggvita och blanda samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massan blivit lite för kompakt. Den ska vara krämig.








Inga kommentarer: