Krackelerade saffranskakor. Som drömmar fast ändå inte. Gott.
75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 g saffran (2 pkt)
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker
Gör så här:
1.
Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
2.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
3.
Forma en rulle av degen och plasta in den. Låt degen vila i kylskåp en timme.
4.
Dela rullen i 20 delar och rulla varje bit till en boll.
5.
Rulla varje boll i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
6.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter.
1 kommentar:
Hur många grader på ugnen?
Skicka en kommentar