13.12.17

Krackelerade saffranskakor






Krackelerade saffranskakor. Som drömmar fast ändå inte. Gott.



75 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 g saffran (2 pkt)
1 ägg
3 dl  vetemjöl
1 tsk bakpulver



Garnering:
1 dl strösocker
1 dl florsocker



Gör så här:


1.

Vispa smör, strösocker och saffran luftigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.


2.

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.


3.

Forma en rulle av degen och plasta in den. Låt degen vila i kylskåp en timme.


4.

Dela rullen i 20 delar och rulla varje bit till en boll.


5.

Rulla varje boll i strösocker och sedan i rikligt med florsocker. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.


6.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 minuter.















1 kommentar:

Anonym sa...

Hur många grader på ugnen?